top of page
Zoeken

Zwanger? Dit zijn mijn favoriete boeken!

Bijgewerkt op: 25 nov. 2022

Voordat ik zelf zwanger was hield ik het liefst gepaste afstand van zwangeren vrouwen. In mijn vriendinnenkring was het krijgen van kids sowieso nog geen onderwerp van gesprek maar op de yogaschool waar ik les geef kwamen er af en toe wel zwangeren naar mijn Power Yoga les. "uhhh sla de buikspier oefeningen maar over en doe wat goed voelt, bij twijfel niet doen." was mijn standaard advies. Ik had geen idee. Toen ik in 2020 zwanger werd van Abbey Grace veranderde dat alles...


You live and you learn Toen ik in 2020 zwanger werd van Abbey Grace veranderde dat alles. Ik vond het proces en de beleving ronduit fascinerend maar ik wist er nauwelijks wat van. Wat gebeurde er in mijn lijf? Wat mag ik wel- en niet eten? Maar vooral ook was ik heel nieuwsgierig naar informatie over het mystieke aspect van het zwanger zijn want serieus... het is toch een wonder?


Ik dook er helemaal in en verslond boeken om een breder begrip te krijgen van alles wat met zwanger zijn te maken had. Wat betekende al die termen? hoe kon ik het beste voor mijn lichaam en baby in ontwikkeling zorgen? Ik las prima boeken, saaie boeken, stugge boeken maar zeker ook inspirerende boeken die me aan het denken en voelen zetten.

“Books make great gifts, they have a whole world inside of them.”

- Neil Gaimen Hieronder vind je een lijstje van de boeken waar ik zelf het meeste aan heb gehad. Sommige pak ik er nog met regelmaat bij omdat er mooie oefeningen, verhalen of tips in staan die ik gebruik in mijn eigen practice of werk (zwangeren begeleiden tijdens 1:1 sessies en Small Group Pilates Yoga sessies)


Mijn favoriete zwangerschapsboeken


Een lijst met de boeken die je wat mij betreft niet kunt missen, je vind ze hieronder in willekeurige volgorde.


Anna deelt waarom het belangrijk is om zelf de regie te houden tijdens de bevalling. Zeker als het je eerste keer is kan dat echt een uitdaging zijn, je wordt overweldigd door wat je meemaakt en dat maakt het soms moeilijk om bij jezelf te blijven. Het boek bevat inspirerende bevalverhalen met een moraal.


Yes! Een boek over het mystieke aspect van zwanger zijn. Naast de dood is de geboorte de grootste energetische gebeurtenis in een mensen leven. Daar mag toch wel even bij stilgestaan worden? "Een zwangerschap is oeraards en hoogst spiritueel. Ze opent je, brengt je in contact met de diepere lagen van het bestaan, verlegt je grenzen, maakt kwetsbaar en krachtig." Aldus Susan.

Een praktisch boek over krachttraining voor- en na de bevalling. Met de nadruk op het belang van goede ademhaling én het belang van goed zorgen voor de bekkenboden (om achteraf heel veel nare problemen zoals incontinentie, pijn en verzakkingen te voorkomen!) vind ik dit boek een belangrijke read voor alle zwangeren die graag willen blijven sporten.

OMG dit boek was echt een eyeopener. Ik had me de eerste 2 weken van mijn kraamtijd voorgesteld alleen met het gezin. Geen bezoek, rust. Maar wat was ik blij dat dit boek op mijn pad kwam. Je wordt helemaal klaargestoomd voor de bevalling maar what happens next?? Deze praktische, holistische gids biedt advies om vrouwen te ondersteunen bij het herstel tijdens de kraamtijd op fysiek, emotioneel, relationeel en spiritueel niveau. Het boek rijkt een stappenplan aan voor deze belangrijke overgangsperiode.


Als Kundalini Yogi kon dit boek niet in de lijst ontbreken. Prachtig! Hele fijne oefeningen maar ook echt inzichten "A treasury of wisdom, information, and inspiration for pregnancy and motherhood based on the spiritual and physical practices of Kundalini yoga, which Gurmukh has taught for the last thirty years."


Een groot en tof boek om in huis te hebben! Dit was er niet zo één die ik perse in 1x uit wilde lezen maar wel leuk om er steeds even bij te pakken. Met tips, recepten en wijsheden uit de Ayurveda (een duizend jaar oude geneestkunst uit India) voor alle fasen van de zwangerschap + de post partum periode. Zoals Nina zelf zegt: "Hét boek voor vrouwen die moeder worden!" ps. ik heb onwijs veel gehad aan de podcast afleveringen van Nina! Je vind de Spotify link van "Mama'en - de podcast" hier.


Tot slot


Het kan zo maar zijn dat (met mijn zwangerschapsbrein;)) ik een paar boeken vergeten ben. Kijk dus niet gek op als deze lijst wordt aangevuld!


Heb jij na het zien van deze lijst een leestip voor mij? Deel het beslist, dat vind ik leuk! Zo helpen en inspireren we elkaar om waardevolle kennis op te doen tijdens de meest transformerende periode in ons vrouwenleven.


Liefs Lotte

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page